Nyhedsforside leveret af

Gør Jystrup Net til din startside ->>  klik her 

Side:  1 2 3 4 5 6 7 8

Mindeord Birgit Gjærsbøl Pedersen - Æret være hendes minde

Kære Joel
    Du var med rette Birgits stolthed. Jeg så dig første gang som seksårig; og se dig nu som en flot, sød og meget behagelig ung mand, der spiller skøn musik.
Her har du nogle tanker og minder om en god tid sammen med Birgit. Jeg tænker på Birgit og vil savne hende og jeg tænker på dig og håber, at vi holder kontakt på den ene eller anden måde. Du er altid velkommen.

Gode tanker og minder om Birgit
    I vores vindueskarm står to smukke hånddrejede keramikskåle i flot sort glasur. I bunden står BG, for det er nemlig Birgit der har lavet dem.
    Jeg tænker på hvor kreativ Birgit var med syning og ler og ikke mindst på Søholmscenen, vores lokale amatørteater. Birgit malede kulisser, Birgit spillede teater, Birgit instruerede teater og Birgit sang som syngepige. Derudover leverede Birgit meget arbejde i Søholmscenens bestyrelse og i Støtteforeningen.
    Vi har mange aftener været sammen med Birgit i det gamle Mejeri, og hvor Søholmscenen havde til huse indtil 2015. Øvet, trænet og planlagt teater. Birgit havde altid en frisk bemærkning og ville os det bedste, en god ven og en medspiller.
    I 2011 debuterede Birgit som tekstforfatter og instruerede ’Liva Weel Kabaret’, En hyldest til Liva. Et stort arbejde, som vi var mange der nød godt af. Ligesom der er rigtig mange børn og unge der har haft glæde af at Birgits indsats som instruktør.
    Birgit var født og opvokset i København og var for en midtsjællænder som mig, en eksotisk Københavner.  Det var f.eks. en fornøjelse at høre Birgit fortolke ’ I regnvejr på Solitudevej’, på sin helt egen måde og på fladt københavnsk.
    Birgit var et beskedent menneske som gav af hjertet til os andre. Hun vil være dybt savnet.
Æret være hendes minde.

På Søholmscenens vegne
Kærlig hilsen Lotte Nygaard
                                                             

Jeg skriver lidt her - for at dele med jer - om mit venskab med Birgit.
    Jeg ved ikke, hvor mange år vi skal tilbage, men vi har i hvert fald sunget sammen i kor i 14-15 år - det har været i Borup og senest i gospelkor i Ringsted, og når man uge efter uge følges ad og snakker i bilen og i pauserne, så kommer man godt ind på hinanden, og jeg har været så glad for dejlige, pudsige Birgit, der bare sagde tingene lige ud af posen. Gospelsange er mest på engelsk, og Birgit kunne ikke engelsk - så snakkede vi om både indhold og udtale - og sangene fik ikke bare mening men osse ny mening - for mig og for Birgit.
    Birgit var en kunstner - musisk - kreativ med tegning og keramik, og helt naturligt har hun været aktiv i Gaudi-Galleriet som koncertgænger og med julebod og senest 5. juni 2015 i grundlovsudstillingen, hvor hendes sygdom så småt var ved at hæmme hende. Jeg er så glad for at finde Birgit og mig ved siden af hinanden på grundlovsfotoet - det var en dejlig oplevelse at have sammen. 
    jeg vil slutte med nogle ord fra en gospelsang:
"Let her Spirit fly - high - like the Eagle!"

Kærlig hilsen Kirsten Hejnfelt
                                                            

Om mit venskab med Birgit.
    Birgit var min gå- veninde.Vi gik lange ture i skovene omkring Jystrup, 2 formiddage om ugen. At gå og tale sammen er en rigtig god måde at lære hinanden at kende på. Inden vi begyndte på vores gåture, kendte jeg godt Birgit som en aktiv deltager i byens liv på mange fronter. Men det var gåturene der rystede os tættere sammen.
    Vores fælles glæde over naturen, interessen for vores haver. Birgits glæde over at dyrke sine krydderurter, og hun havde ret meget styr på hvad der var af vitaminer og hvad de var godt for, for hende var det vigtigt at kroppen fik det den havde brug for.
    Ind imellem oplevede jeg også Birgit som et menneske, der bekymrede sig meget over alt hvad der skete ude i verden. Det talte vi meget om, jeg foreslog hende at lade være med at se nyheder. Heldigvis var det let at få bekymringerne på afstand med humor, og gerne lidt sort humor.
    Jeg har virkelig savnet vores gå ture i skoven. Og den sang jeg kommer til at tænke på er "I skovens dybe stille ro".

Kærlig hilsen Lis Jensen
                                                           

Der hvor Birgit bliver helt tydelig for mig, er da hun tager initiativ til at danne syngepigerne under Søholmscenen.
    Birgit havde i det projekt, og sidenhen mange andre, både øje for at der skulle penge til driften af huset og det kreative. Det er nok 16-17 år siden vi kastede os ud i det. Vi øvede på frække sange, vovede replikker, udfordrende makeup og let påklædning. Det var både sjovt og vildt grænseoverskridende. Birgit var målrettet, en arbejdsbi, hun var ansvarlig, ydmyg, generøs og genert. Hun havde nogle helt klare ideer om hvordan tingene skulle være, delte ud af det til os andre og knoklede for, at det skulle lykkes. Når hun selv skulle være "fræk" og gi' den som syngepige, skulle hendes ydmyge og generte side have en venlig og bestemt hånd i ryggen, hvilket gjorde, at hun ligesom nogle af os andre turde at "få klippet kjolerne lidt kortere".
    Jeg vil til evig tid være Birgit taknemmelig for det initiativ, som har været så berigende i mit liv. Tak for det kære Birgit

Kærlig hilsen Pia Vium

Bisættelsen finder sted i Jystrup Kirke torsdag den 27. oktober 2016 kl. 11.00. 
Oprettet af Lotte, Kirsten, Lis og Pia 26. oktober 2016 kl. 00:15:07

Me and Maria in Concert i Vigersted Kirke

En hyldest til Oplevelsesstien langs Haraldsted Sø. Det er hvad vores gruppe med lokale rødder "Me and Maria" har skabt i et album med inspiration fra deres ture i naturen omkring Oplevelsesstien og skrænterne langs søen i Vrangeskov.
    Bandet siger om sig selv: "Vi er en nyere dansk duo med bassisten Johannes Pehrson og sangerinden Maria Rosenberg, som til daglig synger musicals". Maria har tilknytning til Valsømagle. Deres musik bevæger sig i den blide popgenre, de er enkle og poetiske med bas og vokal, som giver et ærligt udtryk med masser af personlighed, eftertænksomhed og nærvær. Selvom Me and Maria ikke har eksisteret meget mere end godt et år, har de allerede fået en masse omtale i medierne. Også i USA hvor de for nylig toppede den amerikanske liste for mest sete YouTube videoer på notreble.com.
    Og den 31. august kl. 19.30 kommer de altså til Vigersted Kirke i koncert med gratis adgang, støttet af kommunens temaudviklingspulje. Det ligner en sand hyldest til den smukke natur vi er så heldige at bo midt i.
    A propos Oplevelsesstien, så går arbejdet netop nu i gang med at udføre den meget spændende strækning fra Vrangeskov vest, langs søen forbi Haraldsted, over dæmningen og til roklubben lige syd for dæmningen. Den forventes færdig i år.
Oprettet af Leif 19. august 2016 kl. 12:35:40

Fælles vuggestue og børnehave i Jystrup sikret
Et enigt Byråd har 6. juni godkendt en anlægsbevilling 2,336 mio. kr. til anlægsprojektet ”Børnehaven Søholmen – udvidelse til 0-6 års institution”. Hermed er en lang debat om sammenlægning af de to institutioner i Jystrup nået til et vigtigt punkt.
    Der etableres en vuggestueafdeling med egen indgang og med direkte udgang til en ny liggehal mod vest. Vuggestueafdelingen etableres i et eksisterende grupperum og i en tilbygning på 34 m2. Der etableres vinduer i børnehøjde med udsyn til legepladsen, transparens mellem grupperum og vinkevindue. Der etableres endvidere et udetoilet og en ”grov-garderobe”. Ved etablering af en ”grov-garderobe” frigøres en tidligere mindre garderobe til et mindre grupperum til børnehaveafdelingen. Se plantegning.
    Ombygning og udbygning i Børnehaven Søholmen starter allerede 1. juli. Det vil foregå samtidig med at børnehaven er i drift. Der indledes derfor et tæt samarbejde mellem brugerne, administrationen og entreprenøren for at planlægge byggeriet bedst muligt, i forhold til at skabe trygge og smidige rammer for brugerne.
    "Igangsætningen af byggeriet fejres på dagen den 1. juli kl. 10 for vuggestuebørn, børnehavebørn, repræsentanter fra dem der skal bygge og repræsentanter fra  kommunen. Også Borgmesteren har lovet at deltage, og hvis nogle fra byen har lyst til at være med, så er I også velkomne", lyder det fra lederen af vuggestue og børnehave Hanne Petersen, som fortsætter "Den nye institution glæder sig til nogle spændende og inspirerende forhold til at skabe rammen om "et helt børneliv" fra 0 til 6 år. En ny vuggestue/børnehave, der især vil profilere sig på udeliv og kontakten til naturen, som er så stor en del af det at bo i Jystrup og omegn".
    Den nye samlede vuggestue/børnehave er planlagt til at stå færdig i løbet af december. Der er normeret plads til 20 vuggestuebørn og 50 børnehavebørn, og det forventes fra Hanne Petersen, at denne normering stort set vil blive udnyttet fra start.
    Der bliver masser af røde kinder og glade børn!
Oprettet af Leif 20. juni 2016 kl. 12:21:56

Søholmen spørger: Hvad skal vi hedde?
Forslag til nyt og godt navn søges! Lige omkring 1. juli starter byggeriet/ombygningen af Søholmen, der skal sikre at Søholmen børnehave og Jystrup vuggestue kan flytte sammen.
Efter planen vil sammenflytningen ske i løbet af december måned.
    Det må der et nyt navn til…. Og derfor vil det være rigtig dejligt med inspiration fra store og små i Jystrup…. Hvad kan et nyt, godt navn være?
    Børne- og undervisningsudvalget træffer efter indstilling fra bestyrelsen/ personalet beslutning om navnet.
    Forslag kan afleveres i vuggestuen eller i børnehaven. Eller skrives i en mail til soeholmen@ringsted.dk 
Der vil være en spændende præmie, hvis dit navneforslag bliver valgt ud!
Oprettet af Hanne Petersen 20. juni 2016 kl. 12:15:32

Familie Skt. Hans i Jystrup torsdag den 23. juni fra kl. 17.00

Grillen er klar når SFO'en lukker kl. 17, så tag familien og evt. aftensmaden med og tilbring en hyggelig aften på idrætsanlægget, hvor der også kan købes pølser, brød, hjemmelavede frikadeller, kold kartoffelsalat og andet godt. Bålet tændes allerede kl. 20.00.
- se hele programmet på JIF's hjemmeside.
Oprettet af Jystrup IF 16. juni 2016 kl. 21:13:53

Midsommergudstjeneste på Lisehøj
Kom og få luft under vingerne, når Jystrup og Valsølille menighedsråd afslutter forårssæsonen af mangeartede gudstjenester og aktiviteter og inviterer til sommergudstjeneste i smukke omgiveler på Lisehøj ved Skjoldenæsholm allerede på søndag den 19. juni kl. 17.00. Gudstjenesten foregår på Lisehøj på den smukke skråning ned mod slotssøen bag hovedbygningen på Skjoldenæsholm.
   Den dag er Anders Holst inviteret til at spille elguitar. Han akkompagnerer kirkemusikken mens kirkernes organist Hanne Andersen og kirkesanger John Michael Olsen understøtter salmesangen med deres flotte vokaler.
   Efter gudstjenesten bliver friluftsalteret omdannet til det fælles buffetbord. Man kan medbringe en lille ret svarende til det antal personer man kommer og således deltage i fællesspisningen. Drikkevarer kan købes. Parkering henvises til offentlige parkeringsplads nær det gamle gartneri over for slotshaven. Det er en god ide at medbringe en et tæppe eller en lille klapstol til at sidde på.
Oprettet af Lars 16. juni 2016 kl. 13:39:40

Forårsfesten - programmet
Lørdag 28. maj går det løs!. Der indledes i Jystrup Kirke med Duo Russo & Vilensky dir spiller musik fra deres seneste album "KATTEGAT". Herefter fortsættes på pladsen ved Den Gule Hal ved Bofællesskabet. Der vil være pølseboder, isboder, vafler, popcorn og en masse andet. Midt på eftermiddagen gæster Cirkus Aroma igen i år vores fest med umulige stunts og aktiviteter på cykler og underholdning for lattermusklerne. 
    Programmet som det ser ud her godt 3 uger før, kan du se her til højre, klik på billedet for at få det i større udgave. I løbet af eftermiddagen er der både spilopper og fantastisk underholdning fra elever på Søholmskolen samt en masse anden lokal sang og musik - i alt mere end 3 timers super underholdning og aktiviteter.
    Herefter det legendariske lotteri med masser af gevinster bl.a. sponsoreret fra lokale virksomheder.        
    Kl. 18.30 serveres den traditionsrige Fællesspisning med overdådig Festmiddag omkring havebordene. Også gennem hele dagen er Hawaiiskjorterne i gang i baren, de sørger for behørig væske tilførsel.
    Efter middagen er der musik og kunstnerisk udfoldelse med både 1. og 2. Regiment, samt Jungle Jazz. Og så endelig... dansegulvet ryddes, hvor vi kan udøve rytmisk motion, freestyle og anden dans sammen med Hansen & Olsens Blues-Band, Fie's Danseband og Helli Coupe.
    Det bliver et brag af en forårsfast frem til klukketid kl. 01.00 med fantastisk lokal landsby stemning, snak med naboer, gamle bekendte og nye venner. Tag dine børn & forældre i hånden til Jystrups højdepunkt med god mad, dejlig musik og glade mennesker.
    Husk også, at madbilletter kan bestilles i Brugsen. Og har du lyst til at give en hjælpende hånd til aktiviteterne før, under og efter festen, så kontakt endelig Eva Skov på 23303440 eva@jystrup-net.dk eller Berit Carlsen på 61208378 eller Lisbeth Bang på 20653935.
Oprettet af Leif 5. maj 2016 kl. 17:39:01

Stor interesse for Brugsens Generalforsamling

                                                    Bestyrelse og suppleanter fra 27. april 2016.
Onsdag aften 27. april afholdtes den årlige generalforsamling i Jystrup Brugsforening. Omkring 60 personer var fremmødt. Den afgående formand Kristian Schou fremlagde årsberetning, og berørte bl.a. Brugsens ombygning, der blev mulig som følge af Brugsens egen opsparing kombineret med en borgermedfinansiering ved hjælp af crowdlending. I alt 300.000 kroner blev tilvejebragt ad denne metode. Også dialogen med kommunen omkring parkeringssituationen ud for Brugsen kom på tale samt et fælles arrangement med Lokalhistorisk forening. De kommende år forventes at fokusere på konsolidering af den gode udvikling fra 2015 samt en styrkelse af kundernes indkøb i vores lokale brugs.
    Dernæst gennemgik uddeler Christian Jensen dele af årsrapporten for 2015, der bød på pæn positiv udvikling både for omsætning, resultat, overskud, afkast og soliditet.
    Formelt blev godkendt et par mindre justeringer i vedtægterne i relation til finansiering og ansvar. Dette afledt af den nye finansieringsform gennem crowdlending.
    I bestyrelsen fortsætter Lone Lysehøj, Claus Bang, Katrine Mow, Jan Vium og som nyvalgt indtrådte Kathrine Lundsgaard. Kristian Schou ønskede ikke at genopstille i bestyrelsen. Som suppleanter valgtes Kirsten Thomsen, Kristian Schou og Steffen Kock Mogensen.
Oprettet af Leif 27. april 2016 kl. 23:03:16

Koncert i Jystrup Kirke

Onsdag den 20. april kl. 19.30 afholdes forårskoncert i Jystrup Kirke. Det er Ejbykoret og Jystrup aftenskoles kor Jystrupkoret, der under ledelse af Tatiana Kisselowa Gudnæs afslutter sæsonen og synger foråret ind med forskellige danske og nordiske sange. Gratis indgang og alle er velkomne.
Oprettet af Leif 19. april 2016 kl. 22:58:17

Årets konfirmander i Jystrup og Valsølille
Valsølille kirke Bededag
den 22. april kl. 10.30

Silke Malvina Nygaard Aastradsen
Katrine Ullerup Henriksen
Karoline Kildal Jørgensen
Signe Søndergaard Lassesen
Liv Skovsø Nielsen
Aske Skovgaard Petersen
Cecilie Thoms
Clara Manuela Bendixen Würtz

Jystrup kirke 4. s. efter påske
den 24. april kl. 10.00

Mads Wæde Slot Hansen
Amalie W Hansen
Isabella Jensen
Josefine Jensen
Hauge Holt Havndrup
Sejr Tholstrup Havndrup
Nicoline Karup
Jystrup kirke 4. s. e. påske
den 24.april kl. 12.00
Silje Gudmundsson Hald
Cleo Johanne Aagerup Jensen
Nicoline Maria Munkholm Svensson
Rebaecca Sølvborg

Oprettet af Marianne Hvid 19. april 2016 kl. 22:30:31

Brugsens holder generalforsamling 27 april i Stalden
   Efter en succesfuld ombygning af butikken nærmer tiden sig nu til afholdelse af den ordinære generalforsamling. Brugsen indkalder derfor medlemmer til generalforsamling i Stalden onsdag d. 27. april kl. 19-21. Og der er mulighed for deltagelse i fællesspisning kl. 18-19 ved tilmelding senest 22. april.
   Se meget mere på Brugsens egen hjemmeside. Herunder om dagsorden, forslag og tilmelding
Oprettet af Jan Vium 2. april 2016 kl. 09:34:03

Fernisering i Stalden
Søndag 3. april er der efter gudstjenesten kl. 9 fernisering i Stalden af kunstneren Alice Rosendals værker. Billederne vil være udstillet i de flg. seks uger og kan ses ved arrangementer i Stalden eller, hvis Stalden er lukket, ved henvendelse i Præstegården. Gudstjeneste kl. 9 i Jystrup Kirke. Kirkekaffe og fernisering umiddelbart efter.
Oprettet af Marianne Hvid 1. april 2016 kl. 20:30:46

Glæd dig til en ny måde at handle ind på...

"På 6 uger har vi fået de bedste rammer for en fremtidssikret butik med flot indretning", Sådan lød det fra bestyrelsesformand for Dagli'Brugsen i Jystrup, Kristian Schou, lørdag morgen ved 8-tiden, da man officielt fejrede Brugsens nyindrettede butik i Jystrup. Og Kristian fortsatte "Der er altid friske varer på hylderne, vi har glade og imødekommende personaler, vi har god markedsføring og et fornuftigt prisniveau og der er altid rent og pænt i butikken". 
    Det hele har været mulgt takket være en øko-nomisk håndsrækning fra byens borgere, der på rekordtid har lånt brugsen 350.000 kroner via crowdlending princippet.
    Den nye fremtid administreres af uddeler Christian Jensen og et team af friske og service-mindede kollegaer, der med stor indsats og solid tro på en god fremtid for Brugsen bidrager med en vigtig indsats for hele byens fremtid, der gør det rart og praktisk for nuværende og fremtidige borgere at leve og bo i Jystrup og omegn.
    Når man træder ind i butikken, er det ikke kun den umiddelbare oplevelse af indretningen med skarpe farvespil og nydelige træpaneler samt naturligvis de velassorterede hylder, der gør indtryk. Også et nyt, støjsvagt og moderne køleanlæg med tilhørende kølevæg til mejeriprodukter samt to store kølediske, er vigtigt i det samlede billede. Den nye brugs betyder endvidere et endnu bedre og styrket samlingssted for jystruppere, og en arbejdsplads, der giver muligheder for lokalt arbejde for byens unge.
    Se videoen herover fra dagens begivenhed af Jørn Pedersen samt billeder herunder af Michael Sørensen. Klik på billerne for større.
 
Oprettet af Leif 19. marts 2016 kl. 22:28:30

Folkekirkens Nødhjælp - landsindsamling 13. marts
Folkekirkens Nødhjælp samler penge ind til Verdens fattigste kvinder. Der samles ind til tre projekter: "Kvinder på flugt", "Kvinder i katastrofer" og "Kvinder i fattigdom" - læs evt. mere i Højdepunktet. Vil du være med som indsamler, kan du melde dig hos Niels Bruun de Neergaard på tlf. 40202620. - eller mød op i Præstegården på kirkekontoret søndag d. 13. marts kl. 10.30.
Oprettet af Marianne Hvid 5. marts 2016 kl. 18:51:22

Borgermøde 14. marts 19.30
Borgermøde den 14. marts kl. 19.30 i Stalden. Flygtninge i lokalområdet, her-under brug af Søholmhus Skjoldenæsvej 67 som midlertidigt ophold for flygtninge.
    Ringsted Kommune inviterer til åbent borgermøde for information og dialog om eventuel brug af ejendommen Skjolde-næsvej 67 for midlertidige ophold af flygtninge i en periode på 3 år. Borgmester Henrik Hvidesten og flere repræsentanter fra Byrådet vil deltage i dialogen om Søholmhus anvendelsen og om flygt-ningesituationen lokalt i Jystrup. Se også kommunens pressemeddelelse fra i dag 1. marts.
    Huset er også kendt som Søholmhus i forbindelse med planerne om etablering af et Søholm Multihus som ramme for en lang række lokale aktører og aktiviteter inden for bl.a. skole, idræt, motion, kultur, lokalhistorie, aftenskole og anden lokal oplysning og samvær, hvor huset indgår i projektet. Huset og den gamle have er på kort sigt tænkt anvendt til aktiviteter for SFO, Spejderne, 4H og ungdomsklub. Der foreligger allerede et professionelt skitseprojekt, der bl.a. kan ses på Jystrup Net og på Facebook gruppen Søholmhus.
    Antallet af flygtninge fører som bekendt til store udfordringer i EU. Lokalt i Ringsted Kommune skal der i år skabes plads til 87 flygtninge i løbet af 2016, og det giver anledning til holdninger både for og imod, bl.a. på Facebook, og især i Ringsted, Jystrup og Sneslev, hvor kommunen har udset sig egnede steder til ophold for flygtninge, og hvor der holdes borgermøder om emnet.
    På borgermødet i Stalden i Jystrup bliver der mulighed for orientering fra politikerne og for en god dialog omkring hele situationen. Der foreligger i øjeblikket en tilkendegivelse fra omkring 35 borgere på deltagelse, hertil en god håndfuld politikere. Desværre er det ikke muligt at afholde mødet i gymnastiksalen, som oprindeligt forventet. I Stalden er der plads til omkring 100 personer - med god vilje lidt flere. Kom i god tid, og vi satser på, at husrum og hjerterum går i skøn forening.
Oprettet af Leif 1. marts 2016 kl. 14:43:37
Side:  1 2 3 4 5 6 7 8

Jystrup Net er et fælles landsbyprojekt, hvis formål det er at bringe lokal, almen information samt at virke som samlingspunktet og det koordinerende redskab på internettet for borgere, foreninger, virksomheder, institutioner m.m. i lokalområdet i og omkring Jystrup. Endvidere er Jystrup Net lokal-områdets repræsentation til omverdenen samt værtsmedie for informations-indsamling og debat for "Et aktivt Jystrup", et forum for lokale foreninger, hvor idéer udvikles, debatteres og styrkes. Jystrup Net vedligeholdes af en bred gruppe på mere end 25 lokale redaktører, der hver især vedligeholder og opdaterer egne emner og sider på Jystrup Net.

Siderne er optimeret for Internet Explorer 6.0+ og ses bedst i en skærmopløsning på 1024x768
Dine tilbagemeldinger om Jystrup Net ønskes 
Få din egen gratis jystrup-net email adresse